Hřib smrkový - sušené houby. Je nejčastějším zástupcem pravých hřibů, tzv. praváků. V gastronomii má nezastupitelné místo. Ať čerstvý nebo sušený.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Jak konzumovat sušené hřiby smrkové
Hřiby lze v kuchyni používat stejně jako ostatní jedlé houby. Mají všestranné použití pro masové pokrmy, náplně, polévky a omáčky. Před použitím je namočte minimálně na 1 hodinu do vlažné vody, důkladně propláchněte a vždy povařte cca 10 minut. Sušené hřiby nejsou určené k přímé konzumaci. Čerstvé nemají tak výrazné aroma jako sušené.
Charakteristika
Hřib smrkový (Boletus edulis) je nejčastějším zástupcem pravých hřibů. Je kulinářsky velmi cenný a všestranně využitelný. Roste převážně ve smíšených a listnatých lesích, pod smrky, duby, buky a břízami. Je velmi rozšířený v celé Evropě a na severní polokouli. Hřib smrkový obsahuje prvky, mající vliv na lidské zdraví. Je to především draslík a hořčík, síra a fosfor. Draslík se podílí na správné funkci svalů, hořčík a fosfor jsou důležitou složkou správného vývoje zubů a kostí, síra je antibakteriální činidlo.
Energetická hodnota: 1480 kJ/352 kcal; Tuky: 4,2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g; Sacharidy: 36 g; z toho cukry: 0 g; Vláknina: 24 g; Bílkoviny: 35 g; Sůl: 0,34 g.
100% hřib smrkový
Výrobek uchovávejte na suchém a studeném místě. Po otevření chraňte před vlhkem. Pro delší dobu udržení jedinečného aroma praváků skladujte při teplotě - 18°C.
Česká republika
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.