Kurkuma mletá je velice chutné a všestranné koření, které má charakteristickou pronikavou dřevitou vůni a chuť.
U nás známá pod názvem kurkuma a v ájurvédě se jí říká "koření života" anebo také „indický šafrán“. Kurkuma má dlouhotrvající chuť připomínající kmín. Barví silně na žluto. Kurkuma je hlavní složkou kari koření, kterému dodává jeho tradiční barvu.
Můžete jí použít do zeleninových pokrmů (zvláště ke květáku a bramborám). I k těm masitým, především k drůběži, rybě a korýšům. Hodí se do rizota, vajec na kyselo, fazolových a čočkových pokrmů. Kurkumu můžete použít místo šafránu, i když postrádá jeho vynikající aromatickou chuť. Chuť bude jemnější a více pižmová, ale barva bude jasně zlatožlutá. Kurkumu můžete také použít místo orelánu, který je také žlutý a místo méně známého peruánského koření palilo, které dodává pokrmům jasnou, zářivě žlutou barvu.
Skladujte v suchu při teplotě do +25 °C v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obale.
Balení obsahuje 100 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.