Fazolky adzuki chutnají příjemně sladce a jsou skvělé jako příloha, do salátu, kaší nebo nákypů. Jsou hojně užívané především v asijské kuchyni.
Na klíčení i vaření. Lahodná příloha k obilným pokrmům. Skvělé též do polévek, kaší, nákypů a salátů. Fazolky adzuki mají lehce oříškovou chuť a patří k nejlépe stravitelným luštěninám. Nenadýmají tolik jako jiné fazole. V asijské kuchyni se používají také do mouky, koláčů a pokrmů z rýže. Jsou rovněž vhodné k nakličování a jsou velice dobře stravitelné.
Fazole barevná adzuki – vigna hranatá
Fazole namočíme přes noc na 10 - 12 hodin do vody. Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě cca 30 - 60 minut. Při vaření sbíráme z povrchu pěnu, zbavíme se tak drobných nečistot. Osolíme až po uvaření. Po uvaření se mohou fazole zdát trochu rozvařené, tato lehce kašovitá konzistence je však správná
Energetická hodnota 1378 kJ/329 kcal. Tuky 1 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0 g, Sacharidy 63 g - z toho cukry 0 g, Vláknina 13 g, Bílkoviny 20 g, Sodík 0,005 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.