Černá čočka vyniká nejen svojí nezvyklou barvou, ale i skvělou chutí a vynikající nutriční hodnotou. Má velký obsah bílkovin.
Černá čočka svými drobnými zrnky i barvou připomíná kaviár, má jemnou oříškovou chuť a vynikající nutriční profil. Skvěle se hodí do salátů, jako příloha k lososovi či drůbeži, výborně chutná s kořenovou zeleninou, vlašskými ořechy či v pomazánkách. Je drobnější a její zemitější chuť se výborně hodí i do různých nádivek a polévek.
Čočku přebereme, propláchneme, vložíme do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou cca 25 – 30 min. Můžeme osolit i v průběhu vaření, ochutit kurkumou, saturejkou nebo majoránkou.
Energetická hodnota 1264 kJ/279 kcal, tuky 1,9 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g, Sacharidy 48,8 g - z toho cukry 0 g, Bílkoviny 24,3 g, Vláknina 8,9 g, Sodík 0,012 g.
Česká republika
Balení obsahuje 300 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.