Mlýnský obilný výrobek. Nahradí rýži, kuskus i těstoviny. Vhodný na kaše i do salátů. Bulgur je předvařená, nalámaná tvrdá pšenice. Zrno se vyčistí, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky.
Pšenice - hrubě mletá.
Může obsahovat stopy celeru.
Bulgur důkladně propláchněte, zalijte vařící vodou (poměr 2:1, voda : bulgur), přidejte sůl a kapku oleje. Povařte 2 minuty a dalších 20 min nechte dojít.
Energetická hodnota 1503 kJ/359 kcal, Tuky 2,3 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g, Sacharidy 76,7 g - z toho cukry 0 g, Bílkoviny 10,8 g, Sůl 0,02 g
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.