Omáčka s výraznou chutí pro přípravu zálivek a omáček, přirozeně bezlepková.
Brzy skladem
Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla. Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.
SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol (z cukrové třtiny) 1,6 %, fermentační činidlo: Aspergillus oryzae.
Výživové údaje na 100 ml výrobku: Energická hodnota 300 kJ / 71 kcal, Tuky 0,3 g z toho nasycené mastné kyseliny 0 g, Sacharidy 8,7 g z toho cukry 2,0 g, Bílkoviny 8,3 g, Sůl 13,5 g.
Japonsko.
Pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny) - tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu. Polévky, omáčky, zeleninové směsi. Marinády na zeleninu, maso i ryby. Dresink na salát.
Může obsahovat stopy lepku.
Balení obsahuje 200 ml.
Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.