Celozrnná neloupaná rýže s příjemnou oříškovou chutí pro zpestření každého jídla.
Červená rýže je typická svou pevnou slupkou. Díky ní má i po uvaření lehce křupavou konzistenci. Jedná se tedy o rýži neloupanou. Znamená to, že nebyla zbavena slupky a následně broušena a leštěna. Slupka zajistí, že i při převaření či přepečení si zachovává svou pevnost. Po uvaření má sladkou ořechovou vůni a můžete ji klidně uvařit i den dopředu.
Rýže červená*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g výrobku: Energická hodnota 1528 kJ / 360 kcal, Tuky 2,5 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g, Sacharidy 75 g z toho cukry 0,1 g, Vláknina 2,7 g, Bílkoviny 7,4 g, Sůl 0,02 g.
Příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům. Rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti. Smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit. Rýžový salát - rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, my doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampióny, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje. Sladké i slané nákypy - i když má zvláštní barvu, můžete ji stejně jako bílou rýži použít i do nákypů.
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Rýži propláchněte a vařte v dvojnásobném množství vody 30–40 minut.
Balení obsahuje 500 g.
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.