Kokos jako nejvoňavější ingredience pro sladké pečení.
Produkt je dočasně nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Kokosový ořech je druh ovoce, který roste na kokosových palmách převážně v tropech, a to po celém světě. Palmy produkují až 150 plodů ročně a lidé je pěstují již 3000 let. Je zajímavé, že ořechy kokosu jsou jedněmi z největších semen na světě a využívá se jak jejich dužina, tak slupka i voda. Dužina z ořechu se suší na slunci a po usušení se nazývá "kopra".
Kromě kuchyně se kokos využívá také v kosmetickém průmyslu na výrobu mýdel, sprchových gelů, peelingů a mnoho dalšího.
Kokosové ořechy strouhané nepražené*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výživové údaje na 100 g výrobku: Energická hodnota 2805 kJ / 670 kcal, Tuky 65 g z toho nasycené mastné kyseliny 57 g, Sacharidy 7,4 g z toho cukry 7,4 g, Vláknina 16 g, Bílkoviny 6,7 g, Sůl 0,09 g.
Srí Lanka
Na posypání - ovocné saláty nebo sladké kaše. Pomazánky - jahlovo-kokosové máslo si lehce vyrobíte sami svařením vody, sójového mléka a jáhlové mouky, poté z něj uděláte buď sladkou medovou pomazánku nebo slanou s droždím a česnekem. Pečení - kokosem posypte přímo hotové dezerty nebo ho přidejte do těsta či krému. Polévky - klasické polévky ozvláštníte, pokud do nich ke konci přidáte trochu kokosu a citrónové šťávy, poté stačí už jen 5 minut povařit (dýňová polévka, polévka z červené čočky). Skvěle chutná i s těstovinami (například v kombinaci s jablky).
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Balení obsahuje 200 g.
Skladujte při teplotě do 20 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.