Zeleno-hnědá semínka s jemnou oříškovou chutí do polévek nebo k pražení.
Dýňová semínka se získávají s tykve obecné, která může mít až 60 kg. Někdy se rostlina také nazývá dýně obecná a pochází ze Střední Ameriky. Řadí se mezi nejstarší člověkem pěstované plodiny.
Tykev dýňová semena loupaná.
Výživové údaje na 100 g výrobku: Energická hodnota 2264 kJ / 451 kcal, Tuky 46 g z toho nasycené mastné kyseliny 8,7 g, Sacharidy 18 g z toho cukry 1,0 g, Bílkoviny 24 g, Sůl 0,01 g.
Česká republika
Dýňová polévka - posypte ji na ozdobu dýňovými semínky. Samotné - semínka jsou i výbornou pochutinou, vhodné například na stůl pro návštěvy. Saláty - pro obohacení lze do zeleniny přidat pár semínek. Pražení - na oleji semínka opražte a následně smíchejte se solí nebo s chilli dle chuti, skvěle chutnají i smíchaná s opraženými mandlemi. Posyp - semínka mohou být ozdobou domácího pečiva, stačí je před pečením nasypat na vytvarované těsto. Namáčení - trvá 8 hodin, semínka jsou poté měkká a chutnají příjemně čerstvě.
Může obsahovat stopy lepku.
Balení obsahuje 250 g.
Skladujte při teplotě do 20 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.