Nejdrobnější druh čočky s příjemnou jemnou chutí moře do každého salátu nebo polévky.
Beluga krásně kontrastuje s barvami ostatních surovin v pokrmech. Podobá se kaviáru ještě více než tmavozelená čočka, koneckonců byla podle kaviáru beluga také pojmenována. Pravděpodobně pochází z oblasti dnešní Sýrie. Beluga při vaření pouští barvu, připravte se na krásně světle tyrkysovou vodu.
Čočka černá beluga*. *produkt kontrolovaného ekologického zemedělství
Výživové údaje na 100 g výrobku: Energická hodnota 1477 kJ / 353 kcal, Tuky 1,1 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g, Sacharidy 60 g z toho cukry 2,0 g, Bílkoviny 26 g, Sůl 0,02 g.
Kanada
Polévky - čočku přideje do zeleninové polévky. Kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením. Rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo. Placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi. Zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku. V omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce. Do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky.
Může obsahovat stopy lepku a sóji.
Černou čočku namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 10-15 minut, bez namáčení 15-20 minut.
Balení obsahuje 500 g.
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.