Passata tvoří ideální základ omáček na těstoviny, polévek, zeleninových směsí, rajské polévky a omáčky, leča.
Skladem více než 5 kusů Dnes odešleme, u vás zítra
Na 2 lžících olivového oleje krátce osmahneme slunečnicová semínka s nakrájenou cibulkou, kořením a mrkví. Přidáme nakrájená rajčata a dusíme asi 15 minut. Pokud chceme použít co nejméně cukru, tak dusíme bez pokličky a průběžně podléváme mrkvovou šťávou. Ta omáčku krásně osladí. Nakonec přidáme passatu nebo protlak a vše rozmixujeme do hladka ponorným mixérem. Přidáme dle chuti několik lžic extra panenského olivového oleje a dochutíme solí, octem a sušenou třtinovou šťávou nebo tmavším třtinovým cukrem. Je-li omáčka určena dětem, které vyžadují sladký kečup, pak cukrem nešetříme. Pořád je to zdravější než těstoviny s kečupem.
Dle chuti můžeme spolu s cibulkou přidat například červenou papriku, lilek nebo česnek.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.