Přírodní, velmi silně mineralizovaná uhličitá minerální voda se zvýšeným obsahem fluoridů a lithia.
Skladem více než 5 kusů Zítra odešleme, u vás pozítří
Bílinská kyselka je lázeňský pramen pro pitné kúry, alkalický, hydrogenuhličitanový pramen s vysokou mineralizací (5-7 gramů na 1 litr). Chuť Bílinské je dána hydrogenuhličitanem, který je na rozdíl od kuchyňské soli pro organizmus blahodárný.
Z kationtů obsahuje zejména sodík, draslík, vápník, hořčík a železo, z aniontů chlorid, síran, fluorid a hydrogenuhličitan. Výtah z chemické analýzy mg/1000 ml: Kationty: Li+ 4,43 Na+ 1720 K+ 82,0 Mg²+ 41,8 Ca²+ 139 Anionty: F- 5,58 Cl- 225 SO4²- 626 HCO3- 4470 Celk. mineralizace: 7276 mg/l Přírodní CO2: 2410 mg/l Ph (16°C) 6,49.
Kationty | mg/l | Anionty | mg/l |
---|---|---|---|
Lithium Li+ | 4,33 | Fluorid F– | 5,58 |
Sodík Na+ | 1 720 | Chlorid Cl– | 225 |
Draslík K+ | 82 | Síran SO42- | 626 |
Horčík Mg2+ | 41,8 | Hydrogenuhličitan HCO3– | 4 370 |
Vápník Ca2+ | 139 |
Nedisociované součásti | 53,1 |
Celková mineralizace Bílinské kyselky (mg/l) | 7 276 |
Volný CO2 (mg/l) | 2 410 |
pH Bílinské kyselky (při 16 °C) | 6,7 |
Osmotický tlak Bílinské kyselky | 426 kPa |
0,1 až 0,4 litru (1/2 až 2 sklenky Bílinské) ráno na lačný žaludek nebo večer před spaním. Užití 0,2 až 0,5 litru během jídla nebo po jídle blahodárně působí na zažívání. 100 - 300 ml 3x denně.
Skladujte a přepravujte v chladu, chráněné před přímým slunečním světlem. Po otevření uchovávejte v chladu chráněné před přímým slunečním světlem. Výrobní šarže a minimální trvanlivost do data na hrdle láhve. Případný sediment je nezávadný přírodní jev. Užívání je vhodné konzultovat s ošetřujícím lékařem.
Balení obsahuje 1 litr.
Vše je v pořádku. Zásilka dorazila rychle. Děkuji
PRO TRÁVICÍ TRAKT IDEÁLNÍ
výborné
Bílinská kyselka je výborná minerálka!
Skvělé na žaludek
Bílinka mi pomohla s léčbou refluxu
Abychom vám usnadnili rozhodování, zobrazujeme také recenze tohoto produktu z e-shopu MojaLekáreň.sk, který je slovenskou "sestrou" Lékárna.cz. Věříme, že informační hodnota recenze převáží nad tím, že se při čtení trochu potrápíte se slovenštinou.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.