Fazole mungo v BIO kvalitě lze konzumovat jako přílohu. Můžete je ale také přidat do nejrůznějších rizot, polévek či karbanátků.
Fazole mungo Allnature v BIO kvalitě jsou zdravou a chutnou surovinou. Jsou výborným zdrojem bílkovin, vitamínů skupiny B a minerální látek, a to především hořčíku, vápníku a draslíku. Fazole mungo pochází z Indie a setkáme se s nimi především v indické a čínské kuchyni. Pokud byste si chtěli připravit ještě zdravější verzi, je vhodné je nechat naklíčit. Fazole mungo mají olivově zelenou barvu a specifickou vůni.
Fazole předem namočte na cca 2-3 hodiny. Důkladně propláchněte, vložte do hrnce se studenou vodou a přiveďte k varu. Vařte zhruba 25 minut, dokud nezměknou. Fazole mungo solte až po uvaření, předejdete tak jejich ztvrdnutí.
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Fazole mungo.
|
Energetická hodnota |
1315 kJ/314 kcal |
|
Tuky |
1,2 g |
|
Sacharidy |
42 g |
|
Bílkoviny |
24 g |
|
Sůl |
0,04 g |
500 g
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.