Bulgur je lehce stravitelný, má skvělou chuť a velice zajímavé nutriční hodnoty. Nabízí spoustu možností pro využití.
Allnature Bulgur se řadí k obilovinám, které si ještě musí najít cestu k našim talířům. Dle příznivců zdravé výživy je ovšem chutnější než kuskus. Zajímavé jsou navíc i jeho nutriční hodnoty. Bulgur organismu dodává vitamíny A, E a K, železo, fosfor, draslík a další důležité minerální látky, vlákninu a bílkoviny. Je dobře stravitelný, a proto se hodí pro přípravu lehkých obědů nebo večeří. Lze jej použít jako přílohu k masu, nebo jej připravit obdobně jako rizoto. Bulgur pochází z tvrdých odrůd pšenice. Ta se musí nejprve namočit, uvařit a po jejím vysušení se zrna podrtí na menší kousky.
Blugur propláchněte a nasypte do hrnce. Zalijte vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek bulguru připadají zhruba 2 hrnky vody). Vařte cca 12-15 minut. Po uvaření slijte přebytečnou vodu a nechte bulgur v zakrytém hrnci asi ještě pět minut odpočívat.
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Loupaná předvařená pšenice.
Skladujte v suchu a chladu.
| Energetická hodnota | 1383 kJ/328 kcal |
|
Tuky |
1,4 g 0,2 g |
|
Sacharidy |
57,6 g |
|
Bílkoviny |
12,3 g |
| Sůl | 0,04 g |
500 g
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.