Semínka pro domácí klíčení s chutí čerstvého mladého hrášku jsou výbornou výživovou bombou.
Mungo je jednoletá teplomilná rostlina pěstovaná pro klíčky a semena. Mungo fazole mají olivově zelenou barvu a prodávají se loupané, celé nebo půlené.
Fazole Mungo.
Čína.
Semínka zalijeme vodou a necháme odstát minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc. Lehce navlhčené je vložíme do klíčící nádoby. Semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit. Klíčky je potřeba pravidelně proplachovat, abychom zabránili plísním (2-3x denně). První klíčky se objeví po 24 hodinách. Ke konzumaci jsou vhodné klíčky po 3 - 4 dnech. Před konzumací klíčky opláchněte. Doporučujeme klíčit na klíčící misce, sítku, ve sklenici, nebo v PET lahvi, nikoliv na vatě. Pro delší trvanlivost hotové klíčky uchovávejte v lednici, kde vydrží i týden. Výhonky jsou velmi oblíbené v Asijské kuchyni. Křupavé mungo je součástí nejednoho zeleninového salátu, ale podává se i samostatně v miskách. Mungo klíčky jsou velice vhodné jako přísada do zeleninových salátů a polévek.
Skladujte v chladu a temnu.
Balení obsahuje 200 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.