Cizrna patří k nejlépe stravitelným luštěninám, je bohatá na komplexní sacharidy, vlákninu a má vysoký obsah rostlinných bílkovin.
Cizrna chutná po oříšcích, po uvaření má krásně máslovou strukturu a poslouží vám k přípravě široké škály rozmanitých jídel. Uvařená cizrna je výborná v polévkách v salátech, rychlých pánvích, v zapačených pokrmech.
Předem namočenou cizrnu zalijeme v hrnci čerstvou vodou a přivedeme k varu. Poté ji pozvolna vaříme přibližně hodinu až do změknutí. Pokud bychom cizrnu předem nenamáčeli, prodlouží se doba jejího vaření. Cizrnu solíme až těsně před dovařením, nebo ji dosolíme až v jídle, do kterého ji přidáváme. Uvařená cizrna je výborná v polévkách v salátech, rychlých pánvích, v zapačených pokrmech apod. Rozmixováním uvařené cizrny vznikne základ na pomazánky (hummus), omáčky, karbanátky (falafel) a krémové polévky.
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 % v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obalu.
Balení obsahuje 500 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.