Jasmínová rýže je přirozeně bezlepková potravina, má podlouhlé zrno bílé barvy s vůní jasmínových květů a ořechů.
Pěstuje se za přísné kontroly ekologického zemědělství převážně v Thajsku a Kambodže. Je to jedna z nejpoužívanějších surovin v asijské kuchyni. Má lepivou konzistenci a díky tomu se dobře jí hůlkami. Je vhodná také pro přípravu dezertů, nákypů nebo jako příloha.
Rýži propláchněte ve vlažné vodě. Na na porci rýže dejte dvojnásobné množství vody, osolte a vařte na mírném ohni 10-15 minut, dokud rýže nezměkne.
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 % v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obalu.
Balení obsahuje 500 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.