Švestky jsou bez jakýkoli konzervantů, mají výraznou aromatickou vůni a sladkou chuť.
Švestky jsou plody slivoně švestky neboli švestky domácí původem z Kavkazu. Jedná se o peckovici a nejlépe se jí daří v mírném podnebí. Její plody mají výraznou aromatickou vůni. Ze švestek se vyrábějí povidla, ovocné knedlíky a z přezrálých plodů se kvasí známá slivovice. Nutričně bohatá pochoutka ve formě sušených švestek je k dostání celoročně na rozdíl od čerstvých švestek.
.
Bulharsko.
Využití sušených švestek je velmi široké: do kaší - krásně se hodí na dochucení a ozdobení cereální kaše v kombinaci s mákem a se skořicí. Svačinka - samotné nebo v kombinaci s jiným sušeným ovocem nebo oříšky mohou sloužit jako rychlá a výživná svačina. Pečení - švestky můžete přidat do těsta při pečení koláčů, švestková omáčka ke slaným jídlům, sušené švestky místo klobásy do veganské zelňačky.
Spotřebujte nejlépe do: datum uvedeno na obalu.
Balení obsahuje 200 g.
Skladujte v suchu, nevystavujte přímému slunci.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.