Čerstvě sklizena zelená káva obsahuje všechny nutriční hodnoty zrnek nepražené kávy, a je tak vynikajícím antioxidantem.
Nejcharakterističtějším prvkem zelené kávy je kyselina chlorogenová (CGA), která příznivě ovlivňuje metabolismus, vstřebávání sacharidů a tuků.
Zelená káva je považována za vynikající antioxidant. Podporuje látkovou výměnu, což zlepšuje duševní a psychické zdraví.
Zelenou kávu si můžete vychutnat samostatně nebo jako zelený čaj:
Dejte 2-3 kávové lžičky do hrnku nebo šálku, zalijte horkou, ale ne vroucí vodou! Zakryjte, nechte 5-6 minut odstát a poté přefiltrujte. Mnoho lidí tuto kávu konzumuje spolu s praženou kávou, aby potlačily nahořklou chuť zelené kávy, kterou způsobují polyfenoly. Doporučený poměr je 30-70% (50-50% pro ty, kteří drží nějakou redukční dietu).
zelená nepražená káva
Země Původu: EU
Energie 494 kJ / 118 kcal
tuk 0,2 g
protein 7,8 g
sacharidy 3,1 g
Sůl 0 g
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.