Melasový cukr má jemné vlhké krystalky, typickou chuť a vůni třtinové melasy.
Produkt je dočasně nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Vyrábí se zahušťováním třtinové šťávy, ze které již byla odstraněna část cukru. Tmavě hnědá barva je důsledkem ponechání melasy v krystalcích cukru. Pokud nám cukr ztvrdne, stačí jej nechat přes noc v míse přikrytý mokrou utěrkou.
| Energetická hodnota | 1615 kJ/380 kcal |
| Tuky | < 0,1 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | < 0,1 g |
| Sacharidy | 94 g |
| z toho cukry | 94 g |
| Bílkoviny | 0,9 g |
| Sůl | 0,55 g |
| Vápník | 352 mg (44 % DDD) |
| Hořčík | 117 mg (39 % DDD) |
| Draslík | 2275 mg (65 % DDD) |
| Železo | 12,6 mg (90 % DDD) |
Mauritius
Melasový cukr je vynikající do marinád, omáček a kořeněných těst. Přidávat po lžičkách ke zvýraznění chuti jablkových štrúdlů a koláčů, čokoládových těst a perníků. Je skvělý do pikantních sladkokyselých marinád i marinád ze sójové omáčky např. se zázvorem a česnekem. Lžička melasového cukru zvýrazní chuť rajčatových omáček na těstoviny a pálivých směsí.
Ukládat mimo dosah dětí! Skladujte v suchu při teplotě do +25 °C v uzavřeném obalu.
Balení obsahuje 300 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Každý pracovní den v
9:00
-
14:00
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.