Melasový cukr má jemné vlhké krystalky, typickou chuť a vůni třtinové melasy.
Produkt je dočasně nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Vyrábí se zahušťováním třtinové šťávy, ze které již byla odstraněna část cukru. Tmavě hnědá barva je důsledkem ponechání melasy v krystalcích cukru. Pokud nám cukr ztvrdne, stačí jej nechat přes noc v míse přikrytý mokrou utěrkou.
| Energetická hodnota | 1615 kJ/380 kcal |
| Tuky | < 0,1 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | < 0,1 g |
| Sacharidy | 94 g |
| z toho cukry | 94 g |
| Bílkoviny | 0,9 g |
| Sůl | 0,55 g |
| Vápník | 352 mg (44 % DDD) |
| Hořčík | 117 mg (39 % DDD) |
| Draslík | 2275 mg (65 % DDD) |
| Železo | 12,6 mg (90 % DDD) |
Mauritius
Melasový cukr je vynikající do marinád, omáček a kořeněných těst. Přidávat po lžičkách ke zvýraznění chuti jablkových štrúdlů a koláčů, čokoládových těst a perníků. Je skvělý do pikantních sladkokyselých marinád i marinád ze sójové omáčky např. se zázvorem a česnekem. Lžička melasového cukru zvýrazní chuť rajčatových omáček na těstoviny a pálivých směsí.
Ukládat mimo dosah dětí! Skladujte v suchu při teplotě do +25 °C v uzavřeném obalu.
Balení obsahuje 300 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.