Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Mandle obsahují více než 45 % mononenasycených a polynenasycených kyselin, kromě toho ale obsahují i poměrně velké množství lehce stravitelných bílkovin a vlákniny. Z minerálů v nich najdete nezanedbatelné množství vápníku, fosforu a draslíku, z vitamínů pak především ty z řady B a ve 100 g mandlí dokonce trojnásobek referenční hodnoty příjmu vitamínu E.
Mandle loupané jsou určeny k přímé konzumaci, mohou se pražit, péct. Mandle se hodí k dochucení sladkých pokrmů, na ozdobení dezertů, musli, jogurtů nebo cereálních kaší. Zvlášť lahodné jsou k přípravě pomazánky nebo mandlového mléka a másla.
Nutriční hodnoty ve 100 g: 2379 kJ, 575 kCal, bílkoviny 21 g, tuk 53,5 g, sacharidy 3,5 g, vláknina 14,3 g.
Země původu: Španělsko.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.