Lněné semínko zlaté BIO je vynikající zdroj nenasycených mastných kyselin, vitamínů, minerálů, lignanových fytonutrientů a vlákniny.
Len je prastará kulturní plodina, která pochází z Asie. Jeho plodem je tobolka s droboučkými semínky, jejichž léčivých účinků využíval i nejslavnější lékař starověku Hippokrates. Příznivý vliv lněných semínek na organismus potvrdil i Evropský úřad pro bezpečnost potravin, který specifikoval, že mají pozitivní účinky na:
Téměř 40 % lněného semínka tvoří omega 3 a omega 6 nenasycené mastné kyseliny. Kromě toho je v nich ale také rozpustná i nerozpustná vláknina. Tyto mají vliv na správnou funkci střev a jejich očistu. Pokud se semínka namočí, tak vznikne podobný rosol jako u chia semínek, který napomáhá pohlcovat a vylučovat škodliviny z trávicího traktu.
Pro organismus je nejlepší konzumovat syrová lněná semínka, která se dají použít v pomazánkách, kaších, salátech, slaném i sladkém pečivu nebo v cukroví. Semínka jsou vynikající i opražená. Mají pak výraznější chuť i vůni, ale markantně se snižuje jejich nutriční hodnota.
Energie 2234 kJ/534 kcal; Tuky: 42,2 g – z toho nasycené 3,7 g; Sacharidy: 1,6 g – z toho cukry 1,6 g; Bílkoviny: 18,3 g; Sůl: 0,075 g; Vláknina: 27,3 g.
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Vápník: 255 mg; Železo: 5,73 mg; Hořčík: 392 mg; Fosfor: 642 mg; Draslík: 813 mg; Sodík: 30 mg; Zinek: 4,34 mg; Vitamín C: 0,6 mg; Thiamin: 1,644 mg; Riboflavin: 0,161 mg; Niacin: 3,08 mg; Vitamín B6: 0,473 mg; Kyselina listová: 87 ug; Vitamín E (alfa-tokoferol): 0,31 mg; Vitamin K (fylochinon): 4,3 ug.
Čína.
500 g
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.