Moderní historie lapacha se datuje od roku 1884, kdy byla izolována jeho nejdůležitější obsahová látka.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Lapacho (Tabebuia serratifolia)
V tropických deštných pralesích Střední Ameriky roste vysoký strom s hladkou kůrou a trubkovitými květy. Indiáni jej nazývají slovem, které se dá přeložit jako „mít moc a sílu“. Moderní historie lapacha se datuje od roku 1884, kdy byla izolována jeho nejdůležitější obsahová látka.
Původ: střední Peru, provincie Coronel Portillo
Část rostliny: vnitřní kůra
Způsob přípravy: Do litru vařící vody vhodíme 4 plné lžičky lapacha, necháme 5 minut vařit, poté odstavíme a necháme ještě 15–20 minut luhovat. Můžeme pít jak teplé, tak vychlazené. Ochutit lze přidáním medu.
Obsahové látky: Lapacho, kůra obsahuje naftochinony a antrachinony. Dále obsahuje flavonoidy, vitamíny (B, C, provitamín A), minerální látky (vápník, draslík, fosfor a hořčík) a stopové prvky (křemík, cín a mangan).
Neužívat v těhotenství, při nízkém tlaku, srdeční nedostatečnosti, průjmových a horečnatých onemocněních.
Nevhodné pro děti do 3 let.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.