Nastavení cookies: Aby web zůstal tak, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách rychle našli to, co hledáte, ušetřili spoustu klikání a nezobrazovaly se vám reklamy na věci, které vás nezajímají, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči.

Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme vám je tak, aby fungovaly správně a dle vašich preferencí.
Upozorňujeme, že údaje ze souborů cookies mohou být použity také v personalizovaných reklamách. Pokud nesouhlasíte, můžete povolit pouze nezbytné soubory cookies. Projděte si podrobný přehled cookies a podmínky jejich užívání .

Lékárna.cz

BIO NEBIO Jedlá soda potravinářská 250 g

BIO NEBIO Jedlá soda potravinářská 250 g (Přísady na pečení) BIO NEBIO Jedlá soda potravinářská 250 g (Přísady na pečení)

BIO NEBIO Jedlá soda potravinářská 250 g

Jemně mletá jedlá soda vhodná pro kypření některých těst.

Více informací

Skladem více než 5 kusů Zítra odešleme, u vás pozítří (S PPL a Zásilkovnou o den dříve)

24 Kč (0,10 Kč/g)
Kód výrobku: 305777
24 Kč

Často kupované společně

Do košíku
Do košíku

BIO NEBIO Jedlá soda potravinářská 250 g

Mrkvový dort bez lepku

Ingredience

Těsto:

  • 400 g jáhel*
  • 150 g vlašských ořechů*
  • 1 lžička skořice*
  • 1 lžičky drcených hřebíčků*
  • 1 lžičky vanilky*
  • 2 lžičky prášku do pečiva*
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžičky mořské soli
  • kůra z 1 citrónu*
  • 270 g sušené třtinové šťávy*
  • 3 vejce*
  • 300 g mrkve*
  • 200 ml oleje*
  • 50 ml kefíru*

Krém:

  • 125 g másla*
  • 70 g sušené třtinové šťávy*
  • 100 g čerstvého sýra*
  • ¼ lžičky vanilky*
* = pokud možno bio, od souseda nebo domácí

Postup přípravy

  • Těsto: Jáhly umeleme na jemno, nemáme-li mlýnek na obilí, rozmixujeme je najemno v mixéru. Očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo a ořechy nasekáme najemno. Troubu předehřejeme na 170 °C (spodní a vrchní ohřev) a dortovou formu vymažeme máslem či tukem a spodek vyložíme pečícím papírem. Sypké složky dobře promísíme, přidáme mrkev, vejce, olej a kefír a dobře promícháme. Těsto nalijeme do formy a pečeme při 170 °C asi 45 minut.
  • Krém: Máslo a sýr vyndáme z ledničky a necháme zteplat. Ke změklému máslu postupně přimícháváme panelu s vanilkou, nakonec postupně přimícháme sýr. Vychladlý dort podélně rozřízneme, namažeme částí krému a zbytkem krému ozdobíme vršek dortu.

Dobré tipy

Místo vlašských ořechů můžete použít lískové oříšky, předem upražené v troubě při 150 °C do voňava cca 15 minut.

Související produkty

BIO NEBIO Surový přírodní třtinový cukr 500 g

BIO NEBIO Surový přírodní třtinový cukr 500 g

BIO NEBIO Surový přírodní třtinový cukr 500 g BIO NEBIO Surový přírodní třtinový cukr 500 g

Přírodní třtinový cukr surový má příjemnou typickou chuť a vůni,…

98 % (18x)
Skladem více než 5 kusů

37 Kč

Do košíku
Do košíku
Do košíku
Do košíku

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.