Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Doplněk stravy je potravina, jejímž účelem je doplňovat běžnou stravu a která je koncentrovaným zdrojem vitaminů a minerálních látek nebo dalších látek s nutričním nebo fyziologickým účinkem, obsažených v potravině samostatně nebo v kombinaci, určená k přímé spotřebě v malých odměřených množstvích. Nemá vlastnosti prevence, ošetřování, léčby nebo vyléčení lidských onemocnění. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávat mimo dosah dětí!
Hi-maize rezistentní kukuřičný škrob je přírodním zdrojem vlákniny, která je vhodná pro správnou činnost trávicího systému. Užívá se všude tam, kde se používá běžně bílá mouka - pečivo, sušenky, knedlíky, moučníky atd, do obilných kaší, komerčních cereálií, mletých mas atd.
Většina škrobů, které konzumujeme, je naším trávícím traktem zcela zpracována a vstřebána, tzn. využita. Rezistentní škroby pochází z přírodních zdrojů, zpravidla z obilovin, zrní a luštěnin. Jeden z nejbohatších zdrojů rezistentního škrobu je Hi-maize, kterou lze použít k náhradě moluky v chlebu, sušenkách, cereáliích a těstovinách. Je vyrobený z vysoce amylózní odrůdy kukuřice, která je výsledkem téměř dvacetiletého konvenčního šlechtění. Při následném zpracování se používají výhradně standardní postupy - Hi-maize tedy není žádným způsobem chemicky modifikován.
Pokud se Hi-maize použije jako přísada do chleba, sušenek, těstovin či cereálií, může se tak zvýšit jejích obsah vlákniny, aniž by tyto potraviny chuťově utrpěly. Nahrazením části mouky rezistentním škrobem redukujeme obsah stravitelného škrobu a tím pádem i obsah glukózy, která je po rozložení škrobů absorbována do krve. Potraviny s vysokým obsahem snadno stravitelného škrobu (např. bílý chléb) uvolňují glukózu rychle z tenkého střeva do krve. To způsobuje její prudký vzestup v krvi, který je vzápětí následován rychlým poklesem. Potraviny, obsahující vlákninu nebo rezistentní škrob, způsobují pomalejší nárůst glukózy v krvi, a tak udržují její stabilnější hladinu.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.