Bezlepková alternativa běžné mouky s vysokým obsahem proteinů a vlákniny, vhodná pro zdravé pečení.
Tradiční cizrnová mouka známá také jako besan je vyrobena z mleté hnědé cizrny, která je zbavena slupek a následně drcena. Má strukturu podobnou hladké mouce a světle žlutou barvu. Svou chutí připomíná oříšky a je vhodná pro bezlepkovou dietu.
Cizrnová mouka smíchaná s vodou může ve veganské stravě nahradit vajíčka. Z cizrnové mouky a másla ghí připravíte vynikající jíšku do základu zeleninových polévek a omáček. Mouku lze použít jako základ pro polévky nebo jako přísadu do luštěninových a zeleninových směsí, při zahušťování. Hojně se využívá pro výrobu zákusků, na sladké pokrmy, knedlíky nebo Farinata.
Neužívat v případě přecitlivělosti na cizrnovou mouku. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě, v chladu a suchu. Spotřebujte do data uvedeného na obalu.
Balení obsahuje 1 kg.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.