Špaldové těstoviny s jemnou oříškovou chutí jsou skvělou alternativou pšeničných těstovin. Ideální k sýrovým omáčkám.
Bezvaječné těstoviny sušené. Celozrnné české těstoviny s krátkou dobou vaření. Výborné do zeleninových salátů. Špalda je prastará obilovina, je lehce stravitelná a vyznačuje se jemnou oříškovou příchutí.
Může obsahovat stopy lepku a celeru
| Energetická hodnota | 1450kj/348kcal |
| Tuky | 1,8 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
| Sacharidy | 64,5 g |
| z toho cukry | 1,3 g |
| Vláknina | 8,2 g |
| Bílkoviny | 13,4 g |
| Sůl | 0 g |
Těstoviny vaříme v osolené vodě s kapkou oleje (v poměru 100g těstovin/1l vody) za občasného míchání 4 minuty. Poté necháme 5 minut odstát pod pokličkou, scedíme, případně prolijeme studenou vodou.
300 g
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.