Tmavá drobnozrnná. Při vaření si udržuje tvar, proto je vhodná jako příloha nebo do salátů. Před vařením se nemusí namáčet. Je vhodná i na klíčení. Je bohatá na bílkoviny a má nízký glykemický index.
Čočka drobnozrnná.
Čočku přebereme, propláchneme, vložíme ji do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou cca 15 – 20 minut doměkka „na skus“. Osolíme až po uvaření. Můžeme ochutit kurkumou, saturejkou, nebo majoránkou. Pro zvýraznění chuti můžeme čočku zakápnout citrónem.
Energetická hodnota 1273 kJ/303 kcal, tuky 1,5 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g, sacharidy 34,3 g - z toho cukry 1,7 g, bílkoviny 25,3 g, sůl 0 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.