Tmavá drobnozrnná. Při vaření si udržuje tvar, proto je vhodná jako příloha nebo do salátů. Před vařením se nemusí namáčet. Je vhodná i na klíčení. Je bohatá na bílkoviny a má nízký glykemický index.
Čočka drobnozrnná.
Čočku přebereme, propláchneme, vložíme ji do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou cca 15 – 20 minut doměkka „na skus“. Osolíme až po uvaření. Můžeme ochutit kurkumou, saturejkou, nebo majoránkou. Pro zvýraznění chuti můžeme čočku zakápnout citrónem.
Energetická hodnota 1273 kJ/303 kcal, tuky 1,5 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g, sacharidy 34,3 g - z toho cukry 1,7 g, bílkoviny 25,3 g, sůl 0 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Každý pracovní den v
9:00
-
14:00
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.