Datle jsou chutné samotné, využití ale mají i při pečení nebo přípravě dezertů. Jedná se o druh ovoce s výrazně sladkou chutí
Datlovník pravý plodí tmavě hnědé oválně plody, kterým říkáme datle. K domestikaci této rostliny došlo už v období mezi 3. a 4. tisíciletím př. n. l. Pochází z oblasti Mezopotámie a díky člověku se dnes pěstuje od severní Afriky přes Blízký východ až po pravý břeh řeky Indu. V těchto oblastech jsou datle významnou součástí kuchyně. Často se pečou na másle nebo se lisují do bochníku s názevm „adšu“.
Datle sušené*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství .
Cukroví - rozmixované datle do pasty smíchejte s drcenými ořechy, strouhaným kokosem a třeba troškou kakaa, vzniklou směs uválejte do kuliček. Sladké pečivo - nahrubo nasekané datle můžete dát před pečením do těsta a ozvláštnit tak třeba klasický recept na banánový chléb nebo jakékoli jiné sladké pečivo. Raw dorty - rozmixované datle jsou díky své lepkavé a tuhé konzistenci často využívány jako základy pro nepečené dorty. Sladké knedlíky - zkuste pro jednou naplnit knedlíky sušenými datlemi, výsledek bude výborný. Domácí müsli, saláty - nejen v ovocných salátech, ale i jemně nasekané a v malém množství udělají datle v zeleninovém salátu zajímavou exotickou chuť. Smoothie - namáčené datle je i snadné rozmixovat s dalšími ingrediencemi do hladkého koktejlu.
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Balení obsahuje 250 gramů.
Skladujte v suchu a chladu.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.