Javorový sirup má charakteristickou chuť a vůni, která připomíná karamel.
Javorový sirup se vyrábí tak, že do dospělých stromů jsou navrtány otvory, kterými míza vytéká do záchytných nádob. Stromy se mohou dožít až 250 let, mízu produkují ve stáří 50 až 80 let. Na jeden litr sirupu je potřeba 35 a ž 40 litrů mízy. Surová míza obsahuje až 97 % vody, která se následně odpařuje, až vznikne sirup. V ekologické produkci se přísně dbá na to, aby javory, které produkují mízu byly dospělé a stáčením mízy nebyl narušen jejich vývoj.
Skladujte v suchu a chladu. Po otevření skladujte při teplotě do 10 °C. Spotřebujte do data uvedeného na obalu.
Balení obsahuje 250 ml.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.