Arašídy loupané 500 g Medium obsahují celou řadu vitamínů a minerálů. Nepražené. Nesolené.
Arašídy jsou plody podzemnice olejné, která patří mezi luštěniny z čeledi vikvovitých. Syrové buráky mají chuť velmi podobnou hrášku.
Podzemnice olejná pochází z Jižní Ameriky. Odtud se rozšířila do celého světa a dnes se pěstuje nejen v Jižní Americe, ale i v Indii, Číně, Africe, Evropě a Severní Americe. Největším světovým producentem buráků je Čína.
Arašídy patří k největším alergenům, takže je při první konzumaci potřebná opatrnost. Pokud nebudete mít žádné problémy, tak vězte, že 100g arašídů obsahuje 120 % referenční hodnoty příjmu kyseliny listové, 75 % referenční hodnoty příjmu niacinu, více jak 50 % referenční hodnoty příjmu fosforu a 30 % referenční hodnoty příjmu draslíku.
Energie: 2374 kJ / 567 kcal; Sacharidy: 16.1 g z toho cukry 4 g; Bílkoviny: 25.8 g; Tuky: 49.2 g z toho nasycené 6.8 g; Vláknina: 8.5 g; Sůl: 0.1 g
Vápník: 92 mg; Železo: 4.58 mg; Hořčík: 168 mg; Fosfor: 376 mg; Draslík: 705 mg; Sodík: 18 mg; Zinek: 3.27 mg; Thiamin: 0.64 mg; Riboflavin: 0.135 mg; Niacin: 12.066 mg; Vitamin B6.
Indie.
Pražené arašídy se využívají v kuchyních celého světa, prim ale hraje hlavně čínská a asijská kuchyně. U nás je konzumujeme většinou přímo k pivu a vínu, ale například v USA z nich vyrábějí pro ně nepostradatelné burákové máslo.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.