Černá čočka beluga v BIO kvalitě je ideální do salátů, pomazánek, zeleninových nákypů, na obložené mísy i jako příloha.
Beluga neboli černá čočka Allnature v BIO kvalitě svým vzhledem připomíná černý kaviár. Má jemně oříškovou chuť a ohromí nás nejen svým nutričním přínosem. Obsahuje vysoký podíl bílkovin a vlákniny. Již 100 g černé čočky pokryje až polovinu denní potřeby vlákniny.
Výhodou je, že ji nemusíte před vařením namáčet a drží si svůj tvar i po uvaření. Při vaření můžeme k čočce přidat mořské řasy nebo majoránku, čímž se značně sníží riziko nadýmání. Černá čočka beluga je ideální do salátů, pomazánek, zeleninových nákypů, na obložené mísy i jako příloha.
Černou čočku beluga propláchněte, nasypte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla celá ponořená. Přiveďte k varu. Vařte na mírném plameni cca 25-30 minut do měkka. Dle potřeby dolévejte horkou vodu. Čočku během vaření zbytečně nemíchejte - předejdete tak rozbití její slupky. Čočku osolte až nakonec.
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Čočka černá beluga.
|
Energetická hodnota |
1277 kJ/305 kcal |
|
Tuky |
1,6 g |
|
Sacharidy |
41 g |
|
Bílkoviny |
23 g |
|
Sůl |
0,01 g |
500 g
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.