Rýže Basmati je přirozeně bezlepková, lehce stravitelná a vhodná pro dietní stravu.
Tato rýže se pěstuje na úpatí himalájských hor v Pákistánu a Indii. Tvrdí se, že je to jedna z nejušlechtilejších druhů rýže.
Rýži propláchněte ve vlažné vodě. Na na porci rýže dejte dvojnásobné množství vody, osolte a vařte na mírném ohni 10 až 15 minut. Basmati rýže zůstává po uvaření krásně sypká a nelepí, proto je nejvhodnější jako příloha, nebo do salátu, k jídlům bez omáčky. Chutná i nesolená a je vhodná pro nejmenší děti. Můžete ji připravovat vařením, ještě lépe dušením.
Chraňte před mrazem a přímým slunečním zářením. Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25°C v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obalu.
Balení obsahuje 5 kg.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.