Tato 100%-ní mandlová pasta se vyrábí z čerstvě šetrně pražených mandlí.
Tato 100%-ní mandlová pasta se vyrábí z mandlí se slupkou, které jsou šetrně upraženy při 140 - 150 °C a namlety najemno. Výsledná pasta se stáčí do skleniček pod vakuem. Přirozeně obsahuje kvalitní nenasycené oleje, vitaminy a minerály. Protože nejsou použita žádná aditiva, jako například ztužené tuky nebo emulgátory, může docházet k oddělení mandlového oleje. Tento jev není na závadu kvality a před použitím stačí pastu promíchat. Mandlová pasta je vynikající na pečivo (lze kombinovat s medem, javorovým sirupem, rozinkami...), ke zjemnění zákusků, na pečení (do bábovek, dortů či sušenek), do jogurtu, mléčných koktejlů a müsli, k ochucení zeleninových jídel a jako základ salátových zálivek. Tzv. mandlové máslo je vhodné na pečivo např. s marmeládou. Dodá chuť kaším, jogurtům, müsli, krémům a desertům. Smícháním s kakaem, vanilkou, trochou oleje a medem nebo javorovým či agávovým sirupem získáme skvělou zdravou pomazánku.
Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, arašídů, sezamu, vlčího bobu a mléka.
| Energetická hodnota | 2680 kJ/649 kcal |
|---|---|
| Tuky | 57 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 5,5 g |
| Sacharidy | 5,0 g |
| z toho cukry | 3,9 g |
| Vláknina | 9,3 g |
| Bílkoviny | 23 g |
| Sůl | 0,01 g |
| Vápník | 295 mg (37 % DDD) |
| Železo | 4,1 mg (29 % DDD) |
| Hořčík | 236 mg (63 % DDD) |
| Vitamin B2 | 0,6 mg (43 % DDD) |
| Vitamin E | 17 mg (142 % DDD) |
DDD - denní doporučená dávka neboli referenční hodnota příjmu
Země původu Německo.
Balení obsahuje 250 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.