Tento jemný krém, kterému se také někdy říká burákové máslo, vzniká namletím čerstvě upražených arašídů.
Arašídy byly několikrát testovany na nepřítomnost aflatoxinů. Má výbornou burákovou chuť a je skvělá jako pomazánka na pečivo jak čerstvé tak trvanlivé, ke zjemnění chuti asijských pokrmů, do pikantních omáček a arašídových sušenek. Výborná je také ve vločkové nebo celozrnné kaši a k ochucení různých lupínků a müsli směsí. Můžete vyzkoušet i oblíbenou svačinu amerických dětí, tzv. PBJ sendvič: chléb s arašídovou pastou a džemem. Příjemná obměna je použití medu místo džemu.
| Energetická hodnota | 2549 kJ/615 kcal |
|---|---|
| Tuky | 49 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 10 g |
| Sacharidy | 12 g |
| z toho cukry | 6,2 g |
| Vláknina | 6,5 g |
| Bílkoviny | 29 g |
| Sůl | 0,01 g |
| Železo | 2,0 mg (15 % DDD) |
| Hořčík | 214 mg (57 % DDD) |
| Vitamin B1 | 0,2 mg (18 % DDD) |
| Vitamin B6 | 0,4 mg (29 % DDD) |
DDD - denní doporučená dávka neboli referenční hodnota příjmu
Může obsahovat stopy skořápkových plodů, sezamu, vlčího bobu a mléka.
Země původu Německo.
Balení obsahuje 250 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.