Lahodně jemný pražený čaj hřejivě hnědé barvy s bohatým aroma.
Vyrábí se z větviček, zbytků stonků a lístků, které zůstaly po sklizni čaje Sencha. Obsahuje pouze desetinu kofeinu v porovnání s čajem Sencha, může se tedy popíjet v průběhu celého dne a je vhodný také pro děti. Větvičky se spaří a suší, uloží a teprve poté praží.
100% pražený japonský čaj BIO z větviček, listí.
Použijte 3 lžíce čaje na 1 litr vařící vody, nechat louhovat 3 až 5 minut. Návod na přípravu čajů Kukicha a Hojicha:
Kukicha a Hojicha patří mezi japonské čaje, které jsou nejjednodušší na přípravu. Tyto pražené čaje je možné také povařit. Pro přípravu dvou šálků nasypeme do čajové konvičky dvě čajové lžičky čaje (nebo i více, podle naší chuti) a zalijeme 300 ml vroucí vody. Necháme louhovat 2 minuty (případně 3 až 5 minut pro silnější chuť čaje) a scedíme
čaj si můžeme vychutnat horký ale i vychlazený.
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25°C v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obalu.
Balení obsahuje 85 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.