Slzovka obecná patří k často využívaným bylinám v tradiční čínské medicíně a má široké uplatnění také v kuchyni. Neobsahuje lepek.
Slzovce obecné (Coix lacryma-jobi) se říká Jobovy slzy nebo Bílá perla východu. V tradiční čínské medicíně se využívá jako antioxidant. Slzovka neobsahuje lepek, takže je ideální potravinou pro osoby trpící celiakií. Před vařením slzovku dobře propláchněte pod tekoucí vodou a poté máčejte minimálně 30 minut, nic ale nezkazíte, když si ji namočíte i den předem. Pokud ji budete vařit na slano, pak k ní můžete zároveň přidat i kořenovou zeleninu, kterou na konci vaření buď vyjmete, nebo ji můžete spolu se slzovkou rozmixovat.

Nutriční hodnoty ve 100 g
Thajsko.
Samotnou slzovku můžete konzumovat jako přílohu, přidat ji do rýže a v polévkách s její pomocí nahradíte kroupy. Uvařená a rozmixovaná se přidává do různých kaší, placek, pomazánek, nákypů a mletého masa.
Uschovávejte mimo dosah dětí. Skladujte v suchu při pokojové teplotě.
Obsah balení 250 gramů.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.