Přirozeně bezlepková obilovina a vyniká zemitou chutí, ve které můžeme cítit tóny ořechů i ovoce.
Čím je pro nás pšenice, tím je pro Jižní Ameriku quinoa. Nenáročná plodina se pěstuje díky své odolnosti ve vysokohorských oblastech již více než šest tisíc let. Exoticky znějící název získala quinoa díky zkomolenině původního jména španělskou výslovností. S objevitelskými výpravami docestovala v 19. století i do Evropy a odtud do zbytku světa a později se stala také jednou z důležitých potravin na mořských expedicích Thora Hyerdahla. Největšími pěstiteli jsou v současnosti Peru a Bolívie.
Quinoa červená je vhodná jako příloha, do rizot - používejte úplně stejně jako rýži, k dušeným jídlům, asijským pokrmům, omáčkám. do salátů - díky své nadýchané konzistenci je ideální do lehkých svěžích salátů (s rajčetem, avokádem nebo i ovocem), ale např. i k pečené nebo grilované zelenině.
Skladujte v suchu při teplotě do +25 °C v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obalu.
Balení obsahuje 400 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.