Skořice má příjemnou nasládlou chuť s typicky nezaměnitelným aroma a je jedním z mála koření, které mohou být konzumovány přímo.
Písemná zmínka o pravé skořici Cinnamomum zeylanicum, Kwai, což v překladu z čínštiny znamená dnes, sahá do roku 2800 před naším letopočtem, do oblasti dnešní Číny. Botanický název byl později odvozen z arabského výrazu „amomon“ s významem voňavá rostlina.
Cejlonská skořice mletá 100 g. Může obsahovat stopy lepku, sóji, sezamu, mléka.
Skořice se používá jako vonná přísada do sladkých jídel, některých druhů čokolády a kávy kapuccino. Přidává se do kakaa, likérů a je obtížné si představit jablečný koláč bez skořice. Skořice dodává příjemnou vůni kompotem.
Ukládat mimo dosah dětí! Skladujte v suchu při teplotě do +25 °C v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obalu.
Balení obsahuje 100 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.