Mungo čočka loupaná jinak také mung dal má velice vysoký obsah bílkovin, díky kterému je považována za jeden z nejlepších rostlinných zdrojů proteinů.
Loupaná žlutá čočka je považována za nejlépe stravitelnou luštěninu. Díky vysokému obsahu bílkovin se jedná o potravinu velice vhodnou pro vegetariány i vegany. Zároveň je bohatá na vlákninu, což z ní dělá dobrého pomocníka při redukční dietě.
Nemusít jí namáčet několik hodin a myslet tak již den dopředu nato, co budete vařit. Je vhodná k okamžité přípravě. Obvyklá doba přípravy je 30 minut máčení a cca 30 minut pro vaření doměkka. Vaří se kratší dobu než většina ostatních dálů.
Skladujte v suchu při teplotě do +25 °C v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obale.
Balení obsahuje 500 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.