Sirup z agáve je nejsladší ze všech sirupů, dokonce sladší než med a cukr, hodí se pro studenou i teplou kuchyni.
Agávový sirup je zahuštěná šťáva z kaktusů agáve. Podle způsobu filtrace se vyrábí agávové sirupy tmavší či světlejší barvy. Odlišnost můžeme kromě barvy pozorovat i u chuti, neboť světle zbarvené sirupy mají neutrálnější chuť. I proto jsou používány spíše tam, kde je zapotřebí dodat pokrmům sladkost, ale zároveň nechcete ovlivnit chuť jídla. Světlý agávový sirup je velmi univerzální pomocník. Naproti tomu tmavší agávové sirupy chutnají lehce do karalemova a jsou výborné pro ochucení kaší, ať už zvolíte jáhlovou, ovesnou či rýžovou, k doslazení raw dezertů, k ochucení smoothies či mléčných koktejlů. Nezapomeňte, že sladivost agávového sirupu je vysoká, proto jej můžete použít méně.
Agávový sirup je výborný do kaší, koktejlů, nákypů, při pečení i na výrobu džemů. Díky tomu, že se na rozdíl od ostatních sladidel dá snadno rozmíchat a rozpustit i za studena, se perfektně hodí na doslazení různých studených nápojů, jako je například ledový čaj, domácí limonáda apod.
Chraňte před mrazem a přímým slunečním zářením. Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25°C v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obalu.
Balení obsahuje 874 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.