Skvěle poslouží jako základ pro karbanátky a zeleninové placky.
Vločky mají jemnou pohankovou chuť a vůni. Pohankové vločky si dejte jen tak v misce s ovocem a rostlinným mlékem.
V Evropě známe pohanku od 12. století, kdy k nám přišla z Ruska, kam doputovala z jihovýchodní Asie. V průběhu staletí pak patřila k nejčastěji konzumovaným potravinám, než v 18. století ustoupila pšenici, žitu a rýži. Z botanického hlediska nepatří mezi trávy, ale je příbuzná takovým plodinám, jako je rebarbora nebo šťovík. Pohanka je přirozeně bezlepková plodina.
Vločky pohankové*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Kaše, krémové polévky, pečivo, muffiny, nádivka, smoothie, placičky, burgery, sekaná, lívance, pomazánky, sušenky, drobenka, nepečené cukroví a jiné.
Může obsahovat stopy lepku.
Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 3 minuty odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Balení obsahuje 250 gramů.
Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.