V kuchyni se dají skvěle v malých dávkách využít jako doplněk vaření. Výborně chutnají v suchém stavu i zapracované do pečiva.
Ovesné otruby jsou produktem vznikajícím při zpracování ovsa. Jako vedlejší produkt bývají proto často lidmi podceňované. Navozují ale pocit rychlého zasycení. Obsahují především části slupek, mohou v nich však být i klíčky nebo vnitřní pletivo. Oves je často oblíbený u celiaků, protože jim jeho konzumace většinou nečiní potíže jako jiné obiloviny.
Ovesné otruby. Může obsahovat stopy sóji.
Pečivo - otruby můžete přidat do domácího chleba nebo třeba housek a obohatit je tak o vlákninu. Zahušťování - husté polévky jako zelňačka lze ke konci zahustit i ovesnými otrubami, stačí po přidání už jen 5 minut povařit. Müsli - otruby můžete vsypat do vašeho oblíbeného müsli, výborné jsou například s jogurtem, chutnat vám budou i v domácích müsli tyčinkách. Placky - ovesné otruby jsou i chutnou součástí sladkých i slaných pečených placek. Sladké pečivo - zapracujte otruby do muffinů nebo sušenek a přidejte jim tak nový rozměr.
Konzumujte s jogurtem nebo džusem, můžete přidávat do pečiva, kaší nebo müsli.
Alergeny: Lepek.
Balení obsahuje 250 gramů.
Skladujte v suchu a chladu.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.