Velmi kvalitní a oblíbená třída čínského zeleného sypaného čaje, jehož listy jsou svinuty do drobných kuliček (odtud název - "střelný prach"). Povzbuzuje a má příznivý účinek na sliznice. Obsahuje fluor (prospívá zubům).
Zelený čaj má dlouhou tradici především v Číně a Japonsku. Na rozdíl od černého neprochází procesem fermentace (zapařování). Z tohoto důvodu u něj nedochází k žádným změnám a zůstává jako každá sušená bylina v původní zelené barvě. Vzhledem k šetrnému způsobu zpracování (jen sušení) se v maximální možné míře zachovávají minerály a vitamíny. Zelený čaj obsahuje více tříslovin a má nahořklou chuť. Správnou přípravou (přelití vodou o teplotě 70-80 °C, louhování po dobu 1/2 - 1 minuta) se nahořklá chuť dá zmírnit. Podle výzkumů zelený čaj výrazně brání stárnutí organizmu, odbourává cholesterol v krvi a povzbuzuje činnost nervů. Tím patří mezi významné léčivé byliny.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.