Tak zvaný „hnědý" cukr je z chemického hlediska také sacharóza, získávaná však z cukrové třtiny. Má nezaměnitelnou karamelovou příchuť, která souvisí s přítomností přírodní melasy. Třtinová melasa je látka bohatá na vitamíny, minerály (sodík, draslík, vápník, železo, chrom, zinek, selen, mangan, molybden, měď, hořčík, fosfor a další) a některé aminokyseliny. Z pohledu výživových hodnot je na tom třtinový cukr podobně jako cukr řepný. Také se jedná o disacharid sacharózu, s GI kolem 60, ale díky třtinové melase se dá říci, že jde o něco zdravější alternativu cukru řepného.
100% přírodní nerafinovaný třtinový cukr
25 Kč
Výhodná cena
Přírodní třtinový cukr surový má příjemnou typickou chuť a vůni,…
28 Kč
Výhodná cena
Melasový cukr má jemné vlhké krystalky, typickou chuť a vůni třtinové…
38 Kč 32 Kč -16 %
Přírodní třtinový cukr obsahuje zbytkovou melasu, která mu dodává…
33 Kč
Třtinový cukr moučka patří mezi zdravější alternativy rafinovaného…
38 Kč
Výhodná cena
Třtinový cukr patří mezi zdravější alternativy rafinovaného bílého…
49 Kč 48 Kč -2 %
Výhodná cena
Sypký cukr krystal a má světle hnědou barvu, příjemnou nevtíravou…
52 Kč
Přírodní třtinový cukr, získávaný původním způsobem bez odstranění…
56 Kč
◉
NAD 499 KČ SLEVA 15 %
Třtinový cukr s melasou má charakteristickou, příjemně karamelovou…
62 Kč
Třtinový cukr je výborný do kávy, čaje, domácích limonád i na pečení…
469 Kč
V souvislosti s jeho hnědou barvou je třeba upozornit, že ne každý hnědy cukr je cukr třtinový. Může jít i o cukr řepný, který je buď nerafinovaný s přítomností řepné melasy, obarvený karamelem nebo do něj byla řepná melasa dodatečně přidána. Vždy si proto raději pozorně přečtěte informace na obalu.
Kategorii Třtinový cukr najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Tak zvaný „hnědý" cukr je z chemického hlediska také sacharóza, získávaná však z cukrové třtiny. Má nezaměnitelnou karamelovou příchuť, která souvisí s přítomností přírodní melasy. Třtinová melasa je látka bohatá na vitamíny, minerály (sodík, draslík, vápník, železo, chrom, zinek, selen, mangan, molybden, měď, hořčík, fosfor a další) a některé aminokyseliny. Z pohledu výživových hodnot je na tom třtinový cukr podobně jako cukr řepný. Také se jedná o disacharid sacharózu, s GI kolem 60, ale díky třtinové melase se dá říci, že jde o něco zdravější alternativu cukru řepného.
V souvislosti s jeho hnědou barvou je třeba upozornit, že ne každý hnědy cukr je cukr třtinový. Může jít i o cukr řepný, který je buď nerafinovaný s přítomností řepné melasy, obarvený karamelem nebo do něj byla řepná melasa dodatečně přidána. Vždy si proto raději pozorně přečtěte informace na obalu.
Kategorii Třtinový cukr najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.