Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.

Letní výprodej

JIZERKA přirozeně bezlepková směs zelená 1000 g

96
14
starstarstarstarstar  96 %
JIZERKA přirozeně bezlepková  směs zelená  1000 g
Pochutnejte si i když jste celiatik nebo držíte dietu bez lepku. Vyzkoušejte bezlepkovou směs Jizerka, určenou pro všestranné užití. Více informací
Kód výrobku: 44758
Cena s DPH: 92 Kč
Dostupnost: skladem
Odešleme ze skladu: Pondělí 25.7.2016
Přidat do oblíbených
ks
29 Kč za všechny druhy dopravy!
Doprava zdarma od 1500 Kč

Podrobný popis výrobku JIZERKA přirozeně bezlepková směs zelená 1000 g

Bezlepkový produkt vhodný pro bezlepkovou dietu. 

Bezlepková směs je všestranně použitelná jak pro přípravu kynutých těst, šlehaných a třených hmot, tak i při vaření k zahušťování pokrmů, přípravě knedlíků a těstovin.

Složení :

  • kukuřičný škrob deproteinovaný- vhodný pro bezlepkovou dietu,
  • lupinová mouka LP 20
  • dextroza
  • guarová mouka E 412 zahušťovadlo
  • emulgátor lecitin
  • kyselina citrónová E 330
  • kyselina askorbová E 300

100 g výrobku průměrně obsahuje 1 505 KJ ( 359 kcal ), bílkoviny 3,08 g , sacharidy 78,5 g,tuk 1,56 g
Obsah gliadinu je 1,7mg/100 g sušiny
Spotřebujte do data uvedeného na přídavné etiketě.
Skladujte v suchu a při teplotě do 18 °C

Rádi bychom Vám doporučili recepty, v kterých Bezlepková směs Jizerka hraje nezastupitelnou úlohu.

Recept na světlý chléb
Směs Jizerka 0,5 kg , voda 3,5 dcl, droždí 20 g, sůl 7 g, máslo 20 g. Droždí rozpustíme ve studené vodě a nalijeme do mísící nádoby. Navážíme Jizerku, sůl a krátce intenzivně vyhněteme těsto. Nakonec hnětení přidáme máslo. Necháme 5 minut odpočinout a pak vytvarujeme bochánek na pečící plech. Přikryté necháme kynout asi 1 hod. Před pečením povrch bochánku namašlujeme vodou. Začínáme péct při teplotě 200°C, kterou po 15 min stáhneme na 180°C. Pečeme celkem asi 60 minut.

Recept na sladké těsto: Tlačené koláče
Směs Jizerka 200 g , cukr krupice 35 g, droždí 10 g, máslo 30 g , sůl 3 g, vejce 1 ks, voda 1 dcl, žmolenka: směs 100 g, máslo 50 g, cukr 50 g.

Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme vejce, směs, sůl, cukr a vše krátce intenzivně prohněteme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a domícháme. Při použití těsta na tlačené koláče necháme těsto 5 min.odpočinout a pak nadělíme a vytvarujeme kulič- ky o hmotnosti asi 15 g. Necháme na plechu kynout asi 40 min. Poté kuličky roz- máčkneme skleničkou a vzniklý důlek naplníme různou náplní (tvarohová, maková, džem, ovoce ). Okraje koláče pomašlujeme vajíčkem a vrch posypeme žmolenkou. Pečeme při 180°C asi 20 min.

Recept: Šlehaná bábovka
6 čerstvých vajec, 6 lžic směsi Jizerka, 6 lžic krupicového cukru, 1 lžíce stolního oleje.

Formu vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Vejce oddělíme a šleháme nejdříve bílky při nejvyšší rychlosti za postupného přidávání cukru až vyšleháme pevný sníh. Snížíme rychlost šlehání a postupně zašleháváme žloutky. Po zašlehání žloutků na nejpomalejší chod postupně do hmoty vmícháme bezlep- kovou směs Jizerka a nakonec lžíci stolního oleje. Hmotu nalijeme do připravené formy a pečeme při 180°C po dobu 30 minut.

Hmotnost:
1 000 g ( - 3 % )

Potřebujete odbornou radu?
Zeptejte se lékárníka

PharmDr. Pavel Škvor, MBA
466 444 233

Po - Pá 8 - 17 h
lekarnik@lekarna.cz

Potřebujete poradit
s objednávkou?

infolinka
466 444 233
Po - Pá 7 - 17 h
obchod@lekarna.cz