NAD 499 Kč DOPRAVA ZDARMA
Hřib kovář - sušené houby. Je jedlá houba z čeledi hřibovitých. Patří k nejrozšířenějším z barevných hřibů. V gastronomii mají hřiby své stálé místo.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Jak konzumovat sušeného hřiba kováře
Kovář je kuchyňsky všestranným hřibem. Hodí do klasické smaženice stejně jako do dalších houbových receptů. Uplatní se při přípravě polévek, omáček, gulášů, apod. Pokrmům dává výtečnou chuť a jemně červený nádech. Před použitím jej namočte asi na 1 hodinu do vlažné vody, důkladně propláchněte a vždy povařte cca 10 minut. Při konzumaci je nutná delší tepelná úprava, poněvadž syrový nebo nedovařený může vyvolat trávicí potíže. Hřib kovář má slabě houbovou vůni a mírnou, lahodnou chuť.
Charakteristika
Hřib kovář (Boletus luridiformis) patří k nejrozšířenějším z barevných hřibů. Roste zpravidla ve skupinách v jehličnatých, smíšených i listnatých lesích. Snáší půdy mírně zásadité až kyselé. V podstatě je tolerantním druhem, který roste ve všech typech lesů. Hojně se vyskytuje zejména v horských a podhorských oblastech na chudších, písčitých, kamenitých nebo hlinitých půdách.
Energetická hodnota: 1808 kJ/432 kcal; Tuky: 5,2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1,5 g; Sacharidy: 42 g; z toho cukry: 1,2 g; Vláknina: 32 g; Bílkoviny: 38 g; Sůl: 0,15 g.
100% hřib kovář
Výrobek uchovávejte na suchém a studeném místě. Po otevření chraňte před vlhkem. Pro delší dobu udržení jedinečného aroma skladujte při teplotě - 18°C.
Česká republika
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.