Dobrota nejen pro celiaky. Přirozeně bezlepkový čokoládový dort z rýžové mouky připravíte raz dva a neskutečně si pochutnáte.
Skladem více než 5 kusů Pozítří odešleme, u vás v úterý 7. 5.
Novinka oceněná Zvláštní cenou prezidenta Potravinářské komory za nejlepší inovativní potravinářský výrobek roku 2014 v kategorii „Potraviny vhodné pro osoby s nesnášenlivostí lepku“.
Cukr, rýžová mouka, pšeničný škrob deproteinovaný, čokoládové kousky 11 % (cukr, sušené plnotučné mléko, emulgátor: sójový lecitin), zahušťovadlo (E1414, E415, E401), syrovátka, emulgátor (E472b, E477, glukózový sirup, sójová mouka, E450), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kypřící látky (E500, E450), sůl obohacená jódem a aroma. Výrobek může obsahovat stopy vajec, suchých skořápkových plodů, sezamu a oxidu siřičitého.
Energetická hodnota 1680 kJ/402 kcal, tuky 5,4 g - z toho nasycené mastné kyseliny 5,2 g, sacharidy - 83 g - z toho cukry 51 g, bílkoviny 3 g, sůl 0,7 g.
Příprava dortu: Směs na korpus, vejce a vodu dáme do vyšší misky a šleháme ručním šlehačem na nejvyšším stupni 8 minut. Následně přidáme olej a krátce zašleháme. Těsto vložíme do tukem vymazané dortové formy (o průměru 26 cm) vysypané rýžovou moukou (pokud nejste celiak, formu můžete vysypat běžnou moukou) a pečeme. Teplotu a dobu pečení přizpůsobíme dle trouby (150 – 170 °C, 40 – 50 minut). Po upečení oddělíme okraj formy a necháme korpus vychladnout. Po vychladnutí oddělíme dno formy a korpus položíme na dortový podnos. U korpusu ponecháme 1 cm široký vnější okraj a pomocí lžičky ho začneme od středu vydlabávat tak, aby ode dna zbyla cca 1-2 cm tlustá vrstva. Hmotu vydlabanou z korpusu nadrobíme do misky.
Příprava náplně: Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a plochou stranou klademe na vydlabaný korpus. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé konzistence. Směs na přípravu krému ušleháme v misce s vodou a poté přidáme ušlehanou smetanu. Smetanový krém naneseme na dno korpusu do tvaru kopečku, který posypeme rozdrobenou hmotou získanou vydlabáním korpusu. Poté necháme v chladničce cca 2 hodiny ztuhnout a podáváme.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.