Lékárna.cz

Lékárnička - vaše jistota

Vzhledem k tomu, že k více než polovině poranění a úrazů dochází v domácnostech a blízkém okolí, lékárnička by měla být jejich nezbytnou součástí  Uložte ji na suchém místě mimo dosah malých dětí a minimálně 1x ročně zkontrolujte její obsah. Máme pro vás i tip na přírodní lékárničku, kterou můžete vhodně doplnit tu klasickou.

Lékárnička - vaše jistota
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Domácí lékárnička

Pro obsah lékárničky v domácích podmínkách neexistuje žádná zákonná povinnost. Je tudíž na každém z vás, abyste si její náplň upravili podle vlastních potřeb a uvážení.

Naše tipy, co by měla obsahovat domácí lékárnička:  

Tip na přírodní lékárničku

Klasickou lékárničku můžete doplnit i přírodními či alternativními přípravky. Doplnit ji tak můžete o tyto položky:

  • univerzální běžný masážní olej, který doplníte o kapku éterických olejů, jako např. eukalyptus (dýchací cesty, svalová únava), tea tree (na běžné malé ranky či štípnutí), levandule (uklidnění a spánek), citron (osvěžení), citronella (repelentní účinek)
  • bylinné čaje, např. heřmánkový či mátový (uklidnění střev), zázvor (prohřátí nebo nevolnost při cestování)
  • univerzální bylinné tinktury, např. lichořeřišnicová, česneková
  • krizová směs Bachových esencí 
  • běžná homeopatika (např. Aconitus, Belladona, Arnica, Apis, Mercurium, Hepar sulphur)

Lékárnička na cesty

Pokud se chystáte na cesty, určitě při balení lékárničky zohledněte do které země se chystáte, kolika lidem bude lékárnička sloužit a kolik jim je let, na kolik dní jedete pryč, jaké budete na místě provozovat aktivity a také jak dostupná je v dané zemi zdravotní péče.  Co přesně do cestovní lékárničky sbalit a jak se na cestách chovat, abyste se vyvarovali zdravotních komplikací, naleznete zde.

Lékárnička pro miminko

Obsah lékárničky pro novorozence a batolata má vzhledem k jiným potřebám jiný obsah. Určitě nezapomeňte přibalit:

Lékárnička do auta

Vzhledem k tomu, že obsah autolékárničky je stanoven vyhláškou 341/2014 Sb. o povinné výbavě vozidel, je zcela jasné, bez čeho na cesty nesmíme vyrazit. Autolékárničky a motolékárničky najdete v naší nabídce a obsahují všechny ze zákona dané povinné položky.

Lékárnička do kanceláře

Zákoník práce v ust. § 102 odst. 6) ukládá zaměstnavateli povinnost zajistit a vybavit lékárničku první pomoci na svém pracovišti. Žádný zákon ale neuvádí, co přesně by v takové lékárničce mělo být. Nabízíme vám široké spektrum lékárniček pro různý počet osob - doporučujeme využít nástěnnou a uzamykatelnou lékárničku. 

Navštivte související produktové kategorie
Lékárničky Autolékárničky a motolékárničky

Přečtěte si také

Plicník lékařský (Pulmonaria officinalis) je trvalá bylina s lodyhou porostlou jemnými chloupky a s vejčitými listy s jasně bílými flíčky - odtud vznikl dle této podobnosti i její název - plicník.…

více

Glutathion (GSH) je jeden z nejsilnějších a nejúčinnějších antioxidantů, který na sebe váže volné radikály a tím chrání organismus před oxidativním stresem. Nachází se v každé buňce našeho těla. Tělo…

více

Pes musí být podle dopravní vyhlášky při cestování v autě zajištěný tak, aby nebyla ohrožena bezpečnost řidiče, přepravovaných osob ani zvířat a ani bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. Není…

více

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.