Lékárna.cz

Trápení s vlasy - II. část (Vyšetření v Centru zdravých vlasů)

Tak jsem absolvovala vyšetření v Centru zdravých vlasů v nemocnici na Královských Vinohradech a ráda bych se s vámi podělila o zážitky.

Trápení s vlasy - II. část (Vyšetření v Centru zdravých vlasů)
Sdílet
Navštivte související produktovou kategorii

V čekárně kožního oddělení

Prostředí čekárny na kožním oddělení bylo zoufalé, davy lidí, vyvolávací číselný systém mi přišel až moc pomalý. Nicméně – v případě, že si zaplatíte 500 Kč a objednáte se předem, dlouhé čekání nemusíte absolvovat a jdete na řadu přesně v čas, na který jste byli objednáni. I tak si ale  umím představit přívětivější prostředí.  Ale dobře, o čekárnu a o to předtím ani tolik nejde, jde o to, co se bude dít uvnitř a jaký bude výsledek. 

Vyšetření

Vyšetření trvá necelou půlhodinu. V rozhovoru se paní doktorka ptala na vše možné  - na životosprávu (což trochu připomínalo scénku z filmu Samotáři a slova Hany Maciuchové: "No jo, to máš z toho života, jakej vedeš."), na stres (ve stresu jsem skoro pořád), na váhu - jestli mi nekolísá (nekolísá) a na to, zda nejsem vegetariánka (nejsem). Ptala se také, jak často vlasy myju, fénuju, barvím.

Pokožku hlavy paní doktorka fotila jakýmsi chytrým fotoaparátem - skenerem, či co to bylo, který převáděl obrázky do počítače a tam se vypočítalo, kolik zdravých nových vlasů je na pokožce v poměru k vypadaným. Ve zprávě k diagnóze, se dočtu dále: Dg.? Androgenní alopecie NS, FAGA II Ludwig, ve kštici effluivum FAGA, seborea, anizotrechie, trakce negativní, yellow dots, bez vykřičn, vlasů, bez znatelného zjizvení, anagen/telogen 49/51 %, 175 vlasů na cm2.

Dále mi dala žádanky na krevní vyšetření štítné žlázy, na odběr krve jsem si došla rovnou na místě v nemocnici a ani jsem nemusela být nalačno. Co se týče léčby, tak mi doporučila:

  • do kštice vtírat dlouhodobě 2x denně Neocapil 2%,
  • užívat tablety Methionininu 0,5 g 2 denně ráno a večer, a
  • 1 x denně Biotin po dobu 3 měsíců, poté 1 měsíc pauza.

Na předpis není nic. Vše si člověk sám hradí. Kontrola mě čeká cca za půl roku. 

Dostala jsem také letáček na objednání nějakých španělských přípravků – vlasový šampon a kúru.  Ty si mám objednat na eshopu firmy, která výrobky dováží. Vše, co šlo nakoupit v lékárně, jsem hned objednala, včetně šamponu na seboreu Sebclair. Po tom mě pokožka na hlavě alespoň nesvědí. Takže, teď budu čekat, jak se léčba projeví.

Uvidím - nemám už co ztratit, ale v zázraky už taky moc nevěřím a nedoufám. O tom, jak v léčbě pokračuji a zda mi doporučené produkty pomáhají, vám povím zase příště.

Pozn.: 1. díl seriálu o vlasech najdete v našich článcích.

Témata článku
Vlasy
Navštivte související produktovou kategorii
Vlasová kosmetika

Přečtěte si také

Plicník lékařský (Pulmonaria officinalis) je trvalá bylina s lodyhou porostlou jemnými chloupky a s vejčitými listy s jasně bílými flíčky - odtud vznikl dle této podobnosti i její název - plicník.…

více

Glutathion (GSH) je jeden z nejsilnějších a nejúčinnějších antioxidantů, který na sebe váže volné radikály a tím chrání organismus před oxidativním stresem. Nachází se v každé buňce našeho těla. Tělo…

více

Pes musí být podle dopravní vyhlášky při cestování v autě zajištěný tak, aby nebyla ohrožena bezpečnost řidiče, přepravovaných osob ani zvířat a ani bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. Není…

více

Jak jsou na tom děti a opalování? Je pro ně zdravé nebo bychom je měli před sluníčkem spíše chránit? Pokud budete dodržovat zásady „zdravého“ opalování, není důvod se slunci vyhýbat. Bez slunce…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.